top of page

Vaši zobje so v dobrih rokah

STORITVE
Endodontija

SPECIALISTIČNO ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE

Ohranite vaše zobe

V primerih, ko ima vaš izbrani zobozdravnik težave pri zdravljenju vašega zoba in zdravljenja ne more zaključiti ali zob celo pušča odprt v ustno votlino, ker ga ne more več zapreti, je korektno, da vas napoti k specialistu endodontu. Lahko se seveda odločite za specialista endodonta že takoj in napotitev predlagate zobozdravniku ter se tako ognete morebitnim zapletom. V primeru zapletov, kot so stopnica, predrtje, nepravilna dostopna preparacija, je uspešnost nižja v primerjavi z zdravljenjem, ki ga začnemo v specialistični ambulanti.
Specialist zobnih bolezni in endodontije ali krajše specialist endodont je zobozdravnik, ki je opravil še dodatna tri leta izobraževanja iz omenjenega področja. V vsakdanji praksi se endodont ukvarja predvsem z zahtevnim koreninskim zdravljenjem in izvaja še kirurško endodontsko zdravljenje. V primerjavi s splošnim zobozdravnikom, ki opravi povprečno 2-3 koreninska zdravljenja tedensko, jih endodont opravi 5-8 dnevno in ta so navadno zahtevnejša. Ker svojo prakso posveča pretežno koreninskemu zdravljenju, odlično pozna morfologijo zob, pri svojem delu pa uporablja operacijski mikroskop, ultrazvok, osušitveno opno, strojno širjenje koreninskih kanalov in druge sodobnejše metode endodontskega zdravljenja.

Endodontija

ESTETSKA OSKRBA IN MIKROZOBOZDRAVSTVO

Uporaba najsodobnejših tehnik

V Specialističnem endodontskem zobozdravstvenem zavodu uporabljamo mikroskop vsakodnevno pri vseh endodontskih posegih,  pri izdelovanju natančnejših in povsem estetskih plomb ter diagnostiki zlomov zobnih kron in korenin. Operativni mikroskop tako uporabljamo tudi pri večini restorativnih in protetičnih postopkov.
Za nabavo Zeiss-ovega mikroskopa smo se odločili, ker sta nam ergonomija in odličnost pomembna. Mikroskop nam omogoča do 24 kratno povečavo z LED osvetlitvijo, s katerim brez težav vidimo do prve krivine v koreninskem kanalu oziroma do apikalne odprtine v primeru ravnega koreninskega kanala.

Endodontija

PONOVNO KORENINSKO ZDRAVLJENJE

Zdravljenje kot si ga zaslužite

Ponovno endodontsko zdravljenje je del vsakdanjika v specialistični endodontski zobozdravstveni ordinaciji. Glavni vzroki za neuspeh primarnega zdravljenja so neustrezno obdelani koreninski kanali, nesterilno delo, neustrezne polnitve, neustrezna koronarna zapora, spregledan kanal, neobdelani ismusi med kanali in drugo. V kolikor ocenimo, da ima zob relativno dobro prognozo (relativno ohranjena krona, alveolarna kost je ohranjena, dentina v korenini je dovolj, ...) se odločamo za ponovno endodontsko zdravljenje. Uspešnost ponovnega endodontskega zdravljenja znaša med 86 % in 98 %. Ponovno endodontsko zdravljenje od operaterja zahteva ustrezno klinično znanje in posebne instrumente ter opremo. Kljub temu določena zdravljenja ne uspejo. Glavni vzroki za neuspeh so obstoječi ali ponovno uvedeni mikroorganizmi v kanalu, zunajkoreninska vnetja, reakcije na tujke in prave ciste. V teh primerih je navadno indiciran kirurški pristop.
Ponovno endodontsko zdravljenje navadno poteka v dveh sejah. V prvi seji, ki je navadno daljša, poiščemo vse kanale, vzpostavimo prehodnost kanalom, jih razširimo in s tekočinami za izpiranje kanalov očistimo. Ob zaključku seje vanje vstavimo medikament in zob začasno zapremo.
Zob je lahko po posegu še dva dni nekoliko občutljiv oziroma boleč. V naslednji seji, ki sledi po treh tednih zob napolnimo z gutaperčnim polnilom in napotimo zob na rentgensko slikanje, s katerim preverimo ali so polnitve ustrezne. V kolikor se pod koreninami zoba kost še ni povsem pozdravila, po letu dni naredimo kontrolno slikanje zoba.

Stopite v stik z nami že danes in rešite vaše težave z zobmi.

Mountain Lake
Beach Huts
Ferris Wheel
Palm Trees
City Cycle
Misty Slopes
Fire Wood
Foggy Pier
Cafe in Autumn
Blue Stairway
Two Flamingos
Old City Street
River Boathouse
Sunny Motel
bottom of page