IZVEDBA POSEGA IN BOLEČINA

Zdravljenje koreninskih kanalov oziroma endodontsko zdravljenje je neboleč poseg. Včasih pacienti med posegom čutijo rahlo bolečino med instrumentacijo kanalov, kar je navadno posledica ustvarjanja pritiska v periapikalnih tkivih. V primeru, da je kateri izmed koreninskih kanalov še vitalen pacientu apliciramo lokalno anestezijo.

Večino posegov opravimo v dveh sejah, včasih pa, če nam to primer dopušča, delo opravimo tudi enosejno. V prvi seji, ki je navadno daljša in traja dobro uro, naredimo dostopno kaviteto, namestimo osušitveno opno, pod mikroskopom poiščemo vhode v koreninske kanale, vzpostavimo njihovo prehodnost, določimo dolžino in instrumentiramo z elastičnimi strojnimi in ročnimi instrumenti. Ves postopek obilno izpiramo z iriganti. Nato v osušene koreninske kanale vstavimo zdravilo in začasno zapremo.

V drugi seji zdravilo iz zoba izperemo, preverimo dolžine koreninskih kanalov in ustreznost apikalne zapore. V kolikor je zob brez bolečin in neboleč na ugriz ga napolnimo z gutaperčnim polnilom.

Please reload

Zadnje objave

02.02.2020

Please reload

SPECIALISTIČNI ENDODONTSKI ZOBOZDRAVSTVENI ZAVOD

041 792316

Obrtniška ulica 30
6000 Koper

Slovenia

©2017 BY SPECIALISTIČNI ENDODONTSKI ZOBOZDRAVSTVENI ZAVOD.